fbpx

Jak instruktoři v Autoškole NOBE přistupují k výuce?

Přátelská a pohodová atmosféra aneb tak se vyučuje v Autoškole NOBE

Už ze školy jistě víte, jak důležitá je osobnost učitele a nakolik ovlivní celý proces (nena)učení. Totéž platí beze zbytku o instruktorech v autoškole. Dobrý učitel umí žáky povzbudit a inspirovat.

V NOBE si školíme instruktory sami

Abychom zaručili našim klientům ty nejlepší podmínky, víme, že nejdůležitější je vybudovat kvalitní učitelský tým, a pracujeme na tom už od 90. let minulého století. Podporujeme zajímavé a neotřelé učební postupy, které obohatí výuku a udělají z kurzu na řidičák skupiny B pohodovou záležitost beze stresu a obav.

Je třeba rozlišovat kurzisty a zájemce o kondice

V prvním případě je chyba začínat v plném provozu, aby toho nebylo na čerstvé adepty na řidičák hned na začátku moc. Na zkoušky se připravují povětšinou mladí lidé, kteří jsou na učení zvyklí. Jejich výuka je snazší, byť to neplatí pro všechny. Kondiční jízdy si objednávají starší lidé, kteří mají po autoškole mnohdy i několik let, ale dlouho nejezdili a potřebují si vše připomenout pod dozorem někoho zkušeného.

Jak to probíhá v NOBE

Po celou dobu výcviku i u závěrečné zkoušky máte k dispozici jednoho učitele a jedno auto. Na přidělení učitele se čeká přibližně dva týdny. O jeho přidělení budete informováni e-mailem, v němž vám pošleme kontakt na instruktora.

Na termínech jízd se budete domlouvat spolu. Od první jízdy se počítá délka kurzu (tzn. 90-, 55-, 26- nebo 17denní). Pokud váš lektor disponuje dostatečnými časovými možnostmi, kdykoli v jeho průběhu můžete kurz urychlit.

Praxe má ze zákona 28 vyučovacích hodin, ale jezdíme vždy po dvou v jednom dni, takže žáci mají jen 14 vyučovacích lekcí. Víc hodin denně lze absolvovat od 1. 7. 2021 jen po 20. hodině praktického výcviku.

V průběhu výcviku zařazujeme tři půlhodinové lekce (u 14., 24. a 28. hodiny), kdy lektor přestane učit a v roli komisaře předvede, jaké termíny se používají u závěrečné zkoušky, aby pak studenta nezaskočily (např.: Jakmile to bude možné, odbočte doprava. / Na vhodném místě při pravém okraji vozovky uveďte vozidlo do klidu. / Na další křižovatce se budeme řídit podle svislého dopravního značení.) Učitel pokaždé dílčí zkoušku zhodnotí a může doporučit doplňkový výcvik, který ale není povinný.

Podívejte se na naše recenze

Na základě recenzí se můžete rozhodnout, jestli se k nám přijdete podívat, abychom vás přesvědčili, že Autoškola NOBE je ta správná volba. Jízdy s našimi instruktory jsou pohodové a připraví vás na bezpečné zvládání všech situací v silničním provozu.